Αστέρια στο σκοτάδι, Τζότζο Μόις

Friday, February 17, 2023

 

Η Άλις Ράιτ, ελπίζοντας να ξεφύγει από την ασφυκτική ζωή της στην Αγγλία τη δεκαετία του 1930, παίρνει την παράτολμη απόφαση να παντρευτεί τον όμορφο Αμερικανό Μπένετ Βαν Κλιβ και να τον ακολουθήσει σε μια μικρή πόλη του Κεντάκι, η οποία, ωστόσο, δεν αργεί να διαψεύσει τις προσδοκίες της. Έτσι, όταν απευθύνεται κάλεσμα στις γυναίκες της περιοχής να συμμετάσχουν στην Έφιππη Βιβλιοθήκη, μια πρωτοβουλία της Έλινορ Ρούζβελτ, της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, για διανομή βιβλίων σε ευάλωτους και απομονωμένους πολίτες, η Άλις λαμβάνει μέρος με ενθουσιασμό. 
Εκεί θα βρει μια κοινότητα ξεχωριστών γυναικών, ενώ η επικεφαλής της βιβλιοθήκης, η ετοιμόλογη και χειραφετημένη Μάρτζερι, θα γίνει σύντομα η σημαντικότερη σύμμαχός της. Παρόλο που, για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, οι Έφιππες Βιβλιοθηκάριοι αντιμετωπίζουν όλων των ειδών τις προκλήσεις, σ’ ένα τοπίο που κόβει την ανάσα με την ομορφιά του αλλά δε συγχωρεί απροσεξίες, είναι αφοσιωμένες στο έργο τους: να προσφέρουν βιβλία σε όσους δεν είχαν ποτέ πρόσβαση σ’ αυτά και να αλλάξουν ζωές. 
Οι περιπέτειές τους –και οι περιπέτειες των αγαπημένων τους αντρών– συνθέτουν ένα αξέχαστο δράμα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.


Κριτική 


4 αστέρια 

Είχα καιρό να διαβάσω βιβλίο της συγγραφέας , και με εξέπληξε ευχάριστα αυτό όσο και τα προηγούμενα βιβλία της !

Μου αρέσει πολύ το γράψιμο της! Έχει ένα τρόπο με τις λέξεις είναι μαγευτικός και σε γεμίζει συναισθήματα ! 

Μου άρεσε πολύ το στορυ και οι χαρακτήρες από την αρχή! Η συγγραφέας έχει πολύ ωραίες περιγραφές και πολλές φορές ένιωθα πως και εγώ ήμουν μέρος της ιστορίας ! 


16 comments:

  1. Improving your posture is key to improving your health and quality of life. Why? Because a good posture helps with a number of physical functions: mobility, blood flow, mood, energy as well as support for your muscles, ligaments, and tendons. posture

    ReplyDelete

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts