Κριτική Το κορίτσι με το σαλιγκάρι Πηνελόπη Κουρτζή

Wednesday, February 17, 2021

Σε θέλω δικό μου. Δεν αντέχω πια να σε μοιράζομαι. Προτιμώ να μη σε έχω καθόλου αν δεν ανήκεις μόνο σε εμένα».

Ο τόνος ήταν απολογητικός, η φράση απλή και χιλιοειπωμένη. Όμως καμία δεν είχε τολμήσει να του το πει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αλλά του το είπε. Εκείνη. Το κορίτσι με το σαλιγκάρι.
Έφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από το Λονδίνο στις 26 Μαρτίου του 1969. Έφτασε κρατώντας στη χούφτα της ένα μικρό, πληγωμένο σαλιγκάρι. Και από εκεί, πάντα με το μικρό σαλιγκάρι προστατευμένο στην κλειστή παλάμη της, πήγε στα Μάταλα. Εκεί όπου της είχαν υποσχεθεί ότι βρισκόταν ο παράδεισος της φύσης. Και των χίπηδων. Στα Μάταλα, τον παράδεισο της ελευθερίας. Και της Τζόνι Μίτσελ. Και του Χάρι. Προπαντός του Χάρι. Έμεινε μέχρι τον Μάιο του 1969, περιμένοντας, μαζί με τα παιδιά των λουλουδιών από όλο τον κόσμο, το καλοκαίρι της αγάπης. Μα αυτό δεν ήρθε ποτέ... Γιατί εκείνο τον Μάιο έγινε ό,τι έγινε.

Ένα μυθιστόρημα για ένα κορίτσι, που πίστευε πως η μεγαλύτερη ελευθερία της καρδιάς είναι να μπορεί να ανήκει, και για ένα αγόρι, που δεν μπορούσε να ερωτευτεί. Στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, τα φημισμένα Μάταλα. Κάτω από τον μοναδικό ήλιο της Κρήτης, με τον αέρα της Αφρικής να φυσάει στο Λιβυκό Πέλαγος, διώχνοντας μακριά τις ιστορίες της τότε καθωσπρέπει κοινωνίας. Αστέρια


Η συγγραφέας Πηνελοπη Κουρτζη μας παραθέτει μια ρομαντική ιστορία αγάπης στην παραλία των χιπηδων , τα Ματαλα της Κρήτης το 1969.

Η βασική της ηρωίδα Υπατια , που έχει έρθει από Λονδινο κρατώντας στην χούφτα της ενα σαλιγκάρι , θα περάσει τελείως απροσδόκητα ένα διάστημα της ζωής της μένοντας εκεί , γνωρίζοντας την χίπικη ζωή , και ανακαλύπτοντας την σημασία των απλών πραγμάτων .
Η αφορμή για να πάει εκεί είναι ο Χάρι , ο οποίος θα τη συνταράξει συναισθηματικά. Ένα ατυχές γεγονός θα απειλήσει την δομή της κοινότητας και όχι μόνο!
Το «Κορίτσι με το Σαλιγκάρι» είναι ένα βιβλίο για την αγάπη , διαβάζεται εύκολα και έχει ωραίες περιγραφές που βάζουν τον αναγνώστη εντονότερα στον χώρο και τόπο της ιστορίας.

17 comments:

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts