Αν έρθεις σαν τον άνεμο Jacqueline Woodson Αργυρώ Πιπίνη

Monday, September 06, 2021Ένας απρόσμενος έρωτας
Ο Τζερεμάια είναι μαύρος. Η Έλλι είναι λευκή και Εβραία. Ζουν σε τελείως διαφορετικούς κόσμους, αλλά για τους ίδιους αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Το μόνο πράγμα που μετράει είναι να βρίσκονται μαζί. Για τους άλλους, όμως, το μόνο πράγμα που μετράει είναι, δυστυχώς, να τους κρατήσουν χώρια, μακριά τον έναν από τον άλλον.4,5 ΑΣΤΕΡΙΑ

 Αυτό το βιβλίο αν και μικρό κατάφερε να με κάνει να νιώσω  τόσο δεμένη με τους δύο κύριους χαρακτήρες. Η συγγραφέας κατάφερε να μου προκαλέσει τέτοια συναισθήματα με τόσο κομψό και έντονο τρόπο. 

Ήταν αρκετά συγκινητικό που στο τέλος έκλαιγα ! Η ιστορία ακολουθεί ουσιαστικά την Έλλη και το Μία, δύο παιδιά λυκείου που προέρχονται από την ίδια οικονομική κατάσταση  αλλά η Έλλη είναι λευκή και Εβραία, ενώ η Μία (Ιερεμίας) είναι έγχρωμος . Υπάρχουν  πολλά περισσότερα σε αυτό το βιβλίο από το ρομάντζο.

Τα μηνύματα και η πραγματικότητα που η συγγραφέας  απεικονίζει και αποκαλύπτει  είναι τόσο σημαντικά και πραγματικά πιστεύω ότι αυτό  το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί από όλους!

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts