Ο Ιάπωνας εραστής by Isabel Allende Βασιλική Κνήτου (Translator)

Monday, September 06, 2021Το 1939, λίγο προτού εισβάλουν οι ναζί στην Πολωνία, οι γονείς της νεαρής Άλμα τη στέλνουν να ζήσει στην ασφάλεια της έπαυλης των θείων της στο Σαν Φρανσίσκο. 

Εκεί, κι ενώ τα βαριά σύννεφα του πολέμου έχουν τυλίξει για τα καλά την Ευρώπη, συναντά τον Ιτσιμέι, τον ήσυχο και ευγενικό γιο της οικογένειας του Ιάπωνα κηπουρού. Η σχέση τους ανθίζει σαν λουλούδι, αθέατη από τα μάτια όλων. Μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, οι δυο νέοι χωρίζουν, καθώς οι Ιάπωνες κηρύσσονται εχθροί από το αμερικανικό κράτος και στέλνονται σε στρατόπεδα.

Δεκαετίες αργότερα, η Ιρίνα, μια κοπέλα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το βαρύ παρελθόν της, συναντά την ηλικιωμένη πια Άλμα και τον εγγονό της τον Σεθ στο Σπίτι του Κορυδαλλού, ένα γηροκομείο διαφορετικό από τα άλλα. Η Ιρίνα και ο Σεθ γίνονται φίλοι και μάρτυρες της αποστολής μυστηριωδών δώρων και επιστολών στην Άλμα από έναν κρυφό αποστολέα.

Μέσα από ένα ταξίδι στις ηπείρους και στις γενιές, η Ιζαμπέλ Αλιέντε ξετυλίγει την ιστορία ενός κρυφού πάθους που άντεξε στον χρόνο και θέτει θέματα ταυτότητας, λύτρωσης, συμφιλίωσης. Ένα μυθιστόρημα-ύμνος στη σταθερή αξία της ανθρώπινης αγάπης σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.4,5 STARS

 Ένα εξαιρετικό βιβλίο! Δεύτερη φορά που διαβάζω την συγγραφεα και πλέον δηλώνω μεγάλη θαυμάστρια της! Σίγουρα θα διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία της .

Σε αυτό το μυθιστόρημα, υπάρχουν δύο ιστορίες συνυφασμένες, η μία της Άλμα που πλέον είναι μια 80χρονη γυναίκα  και της Ιρινας . Σε αυτό το βιβλίο θα δούμε θέματα σχετικά με τη φιλία, απώλεια,  οικογένεια και αγάπη . Η σχέση μεταξύ της Άλμα και του Ιτσιμει είναι μια περίπλοκη σχέση και περνά από πολλές αλλαγές καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους μαζί. 

Για την Άλμα ήταν η πραγματική της αγάπη. Αυτή είναι μια ιστορία αγάπης, αλλά με τόση αναφορά στην ιστορία των οικογενειών θεωρείται σίγουρα και ιστορική μυθοπλασία.

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts