Το σπίτι με τις Φοινικιες Τιτσα Πιπινου

Wednesday, September 08, 2021


 Ρόδος, 1927. Όταν η οικογένεια του Φιλήμονα Σαλίβερου μεταναστεύει απ’ το μικρό άγονο νησί τους στη Ρόδο για να συνεχίσουν τα τρία παιδιά το σχολείο, κανείς τους δεν διανοείται τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη ζωή τους.  

Κάιρο, 1934. Η Μαρίνα, η όμορφη και περήφανη κόρη της οικογένειας Σαλίβερου, ταξιδεύει με προορισμό το Κάιρο για να μείνει στην εύπορη οικογένεια των θείων της. Εκεί θα γνωρίσει τον Ανδρέα Λίντον, έναν ανεξάρτητο και παθιασμένο με την περιπέτεια άνδρα, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολέμου θα γίνει ήρωας.

Η ιστορία των οικογενειών Σαλίβερου και Λίντον ορθώνεται με αξιοπρέπεια μπροστά στη ματαίωση των ονείρων τους, στις διαψεύσεις, στα πάθη, στις φιλοδοξίες και στις απώλειες κατά τα δύσκολα χρόνια της Ιταλοκρατίας –σαν τις δύο πανύψηλες φοινικιές που στέκονται αγέρωχες μπροστά στην παλιά έπαυλη, δίνοντας μια ψευδαίσθηση αρχοντιάς ανάμεσα στα ρημαγμένα φτωχόσπιτα της γειτονιάς.


4 αστέρια


Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω βιβλίο της Τίτσα Πιπίνου. Με πλούσιες περιγραφές μας παρουσιάζει τη Ρόδο του 1927 και το Καιρό του 1934. 

Είναι εύκολο διαβαστο και με γρήγορη ροη! Αρκετά ενδιαφέρον και οι χαρακτήρες πολύπλοκοι και έντονοι. 

Οι περιγραφές τους είναι τόσο καλές που σε κάνει να νιώθεις λες και είσαι και εσυ ένας από αυτούς!

Σίγουρα μια ιστορία που θα σας γεμίσει με συναισθήματα.


1 comment:

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts