Το σανατόριο by Sarah Pearse Νεκτάριος Καλαϊτζής (Τranslator)

Monday, June 07, 2021

 


ΔΕ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ…

Ένα πεντάστερο επιβλητικό ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις. Ένα παλιό σανατόριο. Χωμένο στο χιόνι. Απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Μια αστυνομικός στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
Όταν η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον αποξενωμένο αδελφό της να γιορτάσουν τον πρόσφατο αρραβώνα του σε ένα χειμερινό θέρετρο, δεν μπορεί παρά να τη δεχτεί. Φτάνοντας όμως στο Λε Σομέ, εν μέσω μιας απειλητικής χιονοθύελλας, η Έλιν αμέσως νιώθει νευρικότητα.
Παρά το ειδυλλιακό σκηνικό, τόσο ο χώρος όσο και ο αδελφός της, Άιζακ, την αγχώνουν. Και όταν ξυπνούν, το επόμενο πρωί, η αρραβωνιαστικιά του έχει εξαφανιστεί. Ενώ η χιονοθύελλα μαίνεται αποκλείοντας την πρόσβαση στο ξενοδοχείο και η γυναίκα παραμένει άφαντη, οι ένοικοι του ξενοδοχείου
αρχίζουν να πανικοβάλλονται… 




Η συγγραφέας έχει χρησιμοποιήσει την απομονωμένη τοποθεσία και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες για να αναπτύξει ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ.
Υπήρχαν στιγμές που το βρήκα ανατριχιαστικό σε σημείο που με έκανε να φοβηθώ . Όχι συχνά αλλά οι λίγες φορές ήταν αρκετές να με βάλει σε σκέψεις . Οι χαρακτήρες είναι απρόβλεπτοι .Ήταν καλογραμμένο και από την αρχή σου κέντριζε το ενδιαφέρον.
Παρόλα αυτά θεώρησα ότι το τέλος ήταν λίγο αδύναμο για τα δικά μου γούστα . Δεν με έπεισαν οι λόγοι και τα κίνητρα.

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts