Κριτική Γη που χάνεται Julia Phillips Ιωάννα Ηλιάδη (Translator)

Tuesday, May 11, 2021




Ένα αυγουστιάτικο απόγευμα, στην ακτογραμμή της χερσονήσου της Καμτσάτκα στο βορειοανατολικό άκρο της Ρωσίας, δύο κοριτσάκια –αδελφές, οκτώ και έντεκα χρόνων- εξαφανίζονται. Καθώς οι εβδομάδες δίνουν τη θέση τους στους μήνες, η αστυνομική έρευνα αποβαίνει άκαρπη, ενώ ο απόηχος της εξαφάνισης φτάνει απ’ άκρη σ’ άκρη αυτής της σφιχτοδεμένης κοινότητας, με τις γυναίκες να είναι αυτές που νιώθουν βαθύτερα τον φόβο και την απώλεια.
Μέσα από τη θαυμάσια χορογραφημένη αφήγηση, με το νήμα της εξαφάνισης πάντα στο φόντο, και σε πρώτο πλάνο τις εξαιρετικά σκιαγραφημένες γυναικείες μορφές και το γλαφυρά απεικονισμένο τοπίο της Καμτσάτκα, η συγγραφέας κατορθώνει να αποδώσει και τις πολυπλοκότητες της περιοχής, όπου οι κοινωνικές και εθνικές εντάσεις σιγοβράζουν εδώ και καιρό, και οι πρώτοι που θα βρεθούν κατηγορούμενοι είναι οι ξένοι.




 Ένα πολύ καλογραμμένο και αρκετά πρωτότυπο βιβλίο . Εάν διαβάσετε τη σύνοψη, σας ενημερώνει ότι πρόκειται για μια ιστορία που περιλαμβάνει την εξαφάνιση δύο νεαρών κοριτσιών σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Ρωσίας αλλά το ενδιαφέρον εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτό το γεγονός διαταράσσει τη ζωή ενός μεγάλου αριθμού χαρακτήρων .

Τους οποίους βλέπουμε σε κάθε κεφάλαιο και μαθαίνουμε πράγματα για αυτούς . Η ομορφιά αυτής της ιστορίας είναι ότι η εξαφάνιση είναι ταυτόχρονα στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο.
Αν και στην αρχή ήθελα λίγο χρόνο στο να συντονιστώ μετά άρχισα να ενδιαφέρομαι για το κάθε ένα και ήθελα να μάθω για την κάθε γυναίκα . Ήταν μια μοναδική ανάγνωση, συγκλονιστική και ατμοσφαιρική . Το τέλος με εξέπληξε .

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts