Κριτικη Βιβλιου Σκοτεινή μου Βανέσα Kate Elizabeth Russell

Monday, November 16, 2020



ΕΙΧΕ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΑΝ ΤΕΡΑΣ

 




Η Βανέσα Γουάι ήταν δεκαπέντε ετών όταν τα έφτιαξε με τον καθηγητή της των αγγλικών. Τώρα, στα τριάντα δύο της, κι ενώ το κίνημα του #MeToo ξεσκεπάζει το ένα μετά το άλλο τα σεξουαλικά εγκλήματα πανίσχυρων ανδρών, μια άλλη παλιά μαθήτρια του Τζέικομπ Στρέιν τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Η Βανέσα ακούει συγκλονισμένη το νέο. Πιστεύει ακόμη πως η δική της σχέση με τον Στρέιν δεν ήταν κακοποίηση, αλλά έρωτας. Είναι σίγουρη γι’ αυτό. Μπορεί τώρα να απορρίψει την πρώτη της αγάπη χωρίς να απορρίψει τον ίδιο τον έφηβο εαυτό της; Να δεχτεί πως ο άντρας που την καθόρισε ήταν κάτι άλλο από αυτό που πίστευε ως τώρα; Και πως ίσως η ίδια δεν ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, αλλά ένα από τα πολλά θύματά του;

Ένα προκλητικό, εθιστικό βιβλίο για τη μνήμη και το τραύμα, την έξαψη της εφηβείας και τις λεπτές γραμμές ανάμεσα στη συναίνεση, τη συνενοχή και τη θυματοποίηση. Ένα βιβλίο-δυναμίτης, που δίκαια ειπώθηκε ότι χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή.



4-4,5

Ένα βιβλίο που κράτησε το ενδιαφέρον μου από την αρχή! Ήμουν καθηλωμένη και περίμενα να δω τι θα γίνει! Έχει να κάνει με ένα σοβαρό θέμα είναι σκοτεινό και δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο παρόμοιο με αυτό! Η ιστορία βρίσκεται σε δυο χρόνους, το 2000 που είναι η Βανέσα έφηβη και ξεκινάει το δεύτερο έτος της στο Browick βλέπουμε πως ξεκίνησαν όλα και στο 2017 όπου η Βανέσα είναι πλέον μεγάλη και όχι σε πολύ καλή κατάσταση.

Η καρδιά μου πονούσε για την Βανέσα, και εγώ ως αναγνώστης μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται, για αυτή ώμος που ήταν έφηβη και δεν σκέφτεται έτσι στα μάτια της ήταν αγάπη που μεγαλώνοντας κατάλαβε τι στην πραγματικότητα ήταν!

Δεν ήταν εύκολο να το διαβάσω αλλά πραγματικά είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσουν όλοι! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ !

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts