Top Recommendation Το Έτος της Χάριτος Kim Liggett

Tuesday, March 02, 2021




 Κανείς δε μιλά για το έτος της χάριτος. Απαγορεύεται.

Στην κομητεία Γκάρνερ λένε στα κορίτσια ότι έχουν τη δύναμη να σαγηνεύουν και να παρασύρουν τους άνδρες μακριά από το κρεβάτι τους, να οδηγούν τις συζύγους στην τρέλα από τη ζήλια. Πιστεύουν πως το ίδιο τους το δέρμα εκκρίνει ένα ισχυρό αφροδισιακό, το δυνατό ελιξίριο της νιότης ενός κοριτσιού στο κατώφλι της γυναικείας ενηλικίωσης. Γι’ αυτό τα διώχνουν μακριά μόλις συμπληρώσουν τα δεκαέξι τους χρόνια, ώστε να απελευθερώσουν τις μαγικές τους δυνάμεις στη φύση, να εξαγνιστούν και να επιστρέψουν έτοιμα για γάμο. Ωστόσο, δεν καταφέρνουν να γυρίσουν όλα ζωντανά.
Η δεκαεξάχρονη Τίρνι Τζέιμς ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή – μια κοινωνία που δε θέτει αντιμέτωπη φίλη με φίλη, γυναίκα με γυναίκα. Όμως, καθώς πλησιάζει το δικό της έτος της χάριτος, συνειδητοποιεί γρήγορα ότι δεν είναι μόνο τα αδυσώπητα στοιχεία της φύσης που πρέπει όλες τους να φοβούνται. Δεν είναι καν οι λαθροκυνηγοί που παραμονεύουν στο δάσος, περιμένοντας την ευκαιρία να αρπάξουν ένα από τα κορίτσια ώστε να βγάλουν μια περιουσία στη μαύρη αγορά. Ίσως, τελικά, αυτό που έχουν να φοβούνται περισσότερο απ’ όλα είναι η μία την άλλη. 



5 Αστέρια

 Το Έτος της Χάριτος είναι διαφορετικό και ιδιαίτερο. Είναι ενα δυστοπικο μυθιστόρημα που χαρακτηρίζει μια υπερπατριαρχικη κοινωνία όπου οι γυναίκες δεν έχουν πολλά δικαιώματα εώς καθόλου για να το πω πιο σωστά .

Πριν παντρευτούν τις αφήνουν απομακρυσμένες για ένα χρόνο ώστε να επιστρέψουν αργότερα έτοιμες για τα καθήκοντα του γάμου.Τα πράγματα δεν είναι εύκολα όμως καθώς κάποιες μπορεί να μην γυρίσουν καν.

Το βιβλίο ειναι τοσο καλογραμμένο, που νιώθεις τους χαρακτήρες να ζωντανεύουν , καθώς και οι περιγραφές ειναι τόσο πετυχημένες που είναι σαν να τα βλέπεις όλα . Άνετα θα μπορούσε να γυριστεί σε ταινία.

Απο την στιγμή που το ξεκίνησα μου κέντρισε το ενδιαφέρον και δεν μπορούσα να το αφήσω !!Η Τίρνι  εχει ενα δυναμισμό μέσα της ήταν καταπληκτική.

Το τέλος ήταν γλυκόπικρο αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι και διαφορετικό . Αυτό το βιβλίο είναι από αυτά που θα σου μείνουν και θα τα σκέφτεσαι για πολύ καιρό ακόμα .

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts