Κριτική Μόνο αν μυρίζει αίμα Stephen King

Tuesday, January 26, 2021




 Μια συλλογή με τέσσερις ανέκδοτες νουβέλες του Stephen King, που θα συνεπάρουν τους φανατικούς αναγνώστες του ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν

ιδανικό ξεκίνημα για όσους τώρα μυούνται στη γραφή του Βασιλιά.


Οι άνθρωποι της δημοσιογραφίας έχουν ένα ρητό: «Μια είδηση θα γίνει θέμα μόνο αν μυρίζει αίμα» –και μια βόμβα στο Γυμνάσιο Άλμπερτ Μακρέντι είναι εγγυημένο ότι θα γίνει πρώτο θέμα σε κάθε έκτακτο δελτίο ειδήσεων. Έτσι αρχίζει το «Μόνο αν μυρίζει αίμα», η αυτοτελής συνέχεια του best seller The Outsider (Ο ξένος), με κεντρική ηρωίδα την ασύγκριτη Χόλι Γκίμπνι στην πρώτη πρωταγωνιστική της υπόθεση.

Δίπλα στο «Μόνο αν μυρίζει αίμα» φιγουράρουν επάξια άλλα τρία υπέροχα, μακροσκελή διηγήματα αυτού του «απίστευτα πολυτάλαντου και ευέλικτου συγγραφέα» (κατά τους Sunday Times).

Στο «Τηλέφωνο του κυρίου Χάριγκαν», η φιλία ενός εφήβου και ενός ηλικιω-μένου αποκτά μια απροσδόκητη μετά θάνατον τροπή, «Η ζωή του Τσακ» είναι η συγκινητική ανασκόπηση μιας ζωής που προβάλλεται από το τέλος προς την αρχή και, στον «Αρουραίο», ένας συγγραφέας σε αδιέξοδο αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τη σκοτεινή πλευρά της φιλοδοξίας.

Αυτές οι τέσσερις εκπληκτικές νουβέλες αποκαλύπτουν για μία ακόμα φορά το ασύλληπτο συγγραφικό εύρος του Κινγκ, καθώς και την ικανότητά του να ελίσσεται σε όλες τις λογοτεχνικές φόρμες, δημιουργώντας έργα γεμάτα χιούμορ, φρίκη και ασύγκριτη αγωνία. Επίσης, το σημείωμα του συγγραφέα μάς δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την πηγή έμπνευσης κάθε ιστορίας. 




5 Αστέρια

Το «Μόνο Αν Μυρίζει Αίμα» αποτελείται από τέσσερις αυτοτελής και ανεξάρτητες η μια από την άλλη ιστορίες .

Ξεκινώντας με την πρώτη Το Τηλέφωνο του κύριου Χαριγκαν Την ιστορία αφηγείται ο Κρεγκ που ζει με τον μπαμπά του και αποκτάει φιλικές σχέσεις με τον δισεκατομμυριούχο κύριο Χαριγκαν που μυστηριωδώς μετακομίζει στην πόλη .Του προσφέρει δουλειά .Ώσπου μια μέρα ο Γκρεγκ κερδίζει το ξυστό . Ο Κρεγκ κάνει δώρο ενα κινητό στο κύριο Χαριγκαν και οταν πεθαίνει ο μικρός του το βάζει στο φέρετρο!Αυτό το κινητό τους βοηθάει στο να αναπτύξουν μια διαφορετική σχέση !Η ιστορία ηταν συναισθηματική , διασκεδαστική και κάπως ανατριχιαστική.
Η Ζωή του Τσακ ηταν πανέξυπνη κατα την γνώμη μου, αν και μικρότερη απο τις υπόλοιπες. Η ιστορία ξεκινάει με το τέλος του κόσμου και βλέπουμε πως ο ίδιος έχει σύνδεση με αυτό!Μόνο αν μυρίζει Αίμα ήταν απλά φανταστικό, δεν θα ήθελα να δώσω πολλά για το συγκεγκριμενο γιατί απλά με άφησε άφωνη, απο την πλοκή τους χαρακτηρες και το πόσο καλά δομημένο ήταν.
Και τέλος έχουμε το Αρουραίος το οποίο βρήκα λίγο τρομακτικό, και συνάμα αλλόκοτη μόνο όπως ο Stephen King ξέρει!
Το «Μόνο αν Μυρίζει Αίμα θα μπορούσε να είναι σίγουρα ένα πολύ καλό ανάγνωσμα γνωριμίας της γραφής του Stephen King, και εισαγωγής του στους κόσμους του. Προσωπικά ως αναγνώστης διαφορετικού είδους λογοτεχνίας η αλήθεια είναι ότι ήμουν διστακτική πριν καιρό . Όμως το βιβλίο με κέρδισε από τις πρώτες σελίδες . Υπάρχει ισορροπία τρόμου , αγωνίας και εξέλιξης και εξιλέωσης , που σου αφήνει μια αίσθηση ικανοποίησης μετά από κάθε ιστορία. Μια ανάγνωση ξεχωριστή , λίγο τρομαχτική , αρκετά ανατριχιαστική αλλά και ευχάριστη και συναισθηματική!

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts