ΚΡΙΤΙΚΗ Τζακ Marilynne Robinson

Saturday, June 18, 2022


Στο Τζακ, η βραβευμένη με Πούλιτζερ Marilynne Robinson ξεδιπλώνει την ιστορία του Τζον Έιμς Μπάουτον, του άσωτου υιού του πρεσβυτεριανού ιερέα του Γκίλιαντ, και το ειδύλλιό του με

την Ντέλα Μάιλς, μια καθηγήτρια γυμνασίου, επίσης κόρη ιεροκήρυκα. Ο βαθύς, βασανισμένος και καταδικασμένος διαφυλετικός έρωτάς τους αντηχεί όλα τα παράδοξα του αμερικανικού τρόπου ζωής, τότε και τώρα. 
H σπουδαιότερη Αμερικανίδα συγγραφέας επιστρέφει στον μυθικό κόσμο του Γκίλιαντ –εκεί όπου διαδραματίζονται τα μυθιστορήματα Γκίλιαντ, Στο σπίτι, Λάιλα– και οι αγαπημένοι της χαρακτήρες ρίχνουν φως και αναλύουν σε βάθος τις πολυπλοκότητες της Αμερικανικής Ιστορίας, τη δύναμη των συναισθημάτων μας και τα θαύματα ενός ιερού κόσμου.  
Πώς ένα ανθρώπινο πλάσμα μπορεί να σημαίνει τόσο πολλά για ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα γαληνεύοντας και καθησυχάζοντάς το; Θαρρείς και η πίστη και η αφοσίωση είναι τόσο πραγματικές όσο και η βαρύτητα. 


ΚΡΙΤΙΚΗ


 Ο «Τζακ» ειναι μια υπέροχα γραμμένη ιστορια δύο ανθρώπων που είναι μόνοι, πληγωμένοι και βρίσκουν ο ένας τον άλλον .  Μοιράζονται  τις πεποιθήσεις και την αγάπη τους. 

Είναι μια έντονη ιστορία .  Η σχέση μεταξύ του γιου ενός Πρεσβυτεριανού υπουργού , και μιας αφροαμερικανας κόρη ,ιεροκήρυκα.  Μου άρεσαν οι πλούσιοι διάλογοι μεταξύ του Τζακ και της Ντέλα.

 Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου διαδραματίζεται αρκετά χρόνια νωρίτερα στο Σεντ Λούις του Μιζούρι και η ιστορία περιγράφει τον τρόπο ζωής του Τζακ με την Ντέλα.

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts