Κριτική Όσα κρατήσαμε κρυφά by Lara Prescott

Monday, January 11, 2021


 
Βρισκόμαστε στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου, κι οι λέξεις έχουν γίνει όπλα. Στη Μόσχα, η Όλγα Ιβίνσκαγια συλλαμβάνεται. Είναι η ερωμένη και μούσα του Μπόρις Πάστερνακ – του πιο διάσημου εν ζωή συγγραφέα στη Σοβιετική Ένωση. Το καθεστώς γνωρίζει ότι ο Πάστερνακ γράφει ένα μυθιστόρημα με τίτλο Δόκτωρ Ζιβάγκο που ασκεί δριμεία κριτική στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Θέλοντας να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες και να πιέσουν τον συγγραφέα, οι αρχές στέλνουν την ερωμένη του στο γκουλάγκ.


Μετά από τρία χρόνια, η Όλγα ξανασμίγει με τον Πάστερνακ. Ο συγγραφέας τελειώνει το μυθιστόρημά του, αλλά το καθεστώς το απαγορεύει. Ενώ το ζευγάρι βρίσκεται υπό όλο και πιο έντονο διωγμό, η CIA οργανώνει μια αποστολή για να αποκτήσει το χειρόγραφο, να το τυπώσει κρυφά, και να το περάσει λαθραία στην ΕΣΣΔ.





5 Αστέρια

Στο “Όσα Κρατήσαμε Κρυφά “ μας παρουσιάζεται ένα μαγείρεμα της ιστορίας και της μυθοπλασίας . Αποτελείτε από δυο χρονολογικά διαφορετικές περιόδους .

 Η πρώτη μας πηγαίνει στην αυστηρή κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση του 1945 όπου εκεί βλέπουμε την ζωή της Ολγας της ερωμένης του συγγραφέα Μπορις Παστερνακ που έγραψε το Δόκτωρ Ζιβάγκο . Η δεύτερη λίγα χρόνια αργότερα το 1956 στην Αμερική με την Ιρινα δακτυλογράφο αμερικανίδα από Ρώσους μετανάστες γονείς , που τα πολιτικά γεγονότα της εποχής την οδηγούν στην κατασκοπια .

 Πως συνδέονται όλα αυτά; Γιατί γίνεται αυτή η χρονική και χωρική αλλαγή; Δεν έχετε άλλο παρά να το διαβάσετε και να ανακαλύψετε και εσείς τι γίνεται! Το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα έγινε ένα από τα αγαπημένα μου για αυτή τη χρόνια . 

Η ιστορία των ηρώων αναπτύσσεται με έναν ξεχωριστό τρόπο που πυροδοτεί συναισθήματα . Το σίγουρο είναι ότι με συνεπήρε , ταξίδεψε και συγκίνησε ! Ως αναγνώστης το ίδιο εύχομαι και για εσάς αν επιλέξετε να το διαβάσετε!

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts