ΚΡΙΤΙΚΗ Παγωμένα πέλματα Βαγγέλης Μπέκας

Monday, October 03, 2022

 


Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση νομίζει πως είναι τυχερή. Το όνειρό της να πάρει μετάθεση στο Ανθρωποκτονιών επιτέλους πραγματοποιείται και είναι σίγουρη ότι η ζωή της θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ο προϊστάμενός της, όμως, καυχιέται ότι βάζει τα θηλυκά στη θέση τους και την προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα.
Την ημέρα που η Σοφία αναλαμβάνει υπηρεσία, μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στο διαμέρισμά της – και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αναζητώντας τη διαλεύκανση του μυστηρίου, η Σοφία θα οδηγηθεί σε σκοτεινά στενά της Αθήνας και του Πειραιά. Τα βήματά της θα διασταυρωθούν με εκείνα του Θωμά Δήμου, πρώην δημοσιογράφου και νυν ιδιωτικού ερευνητή. Και οι δύο μάχονται να επουλώσουν πληγές του παρελθόντος, μπλέκουν σε παγίδες του παρόντος και αναμετρώνται με τα όριά τους. Κάποιος δολοφονεί γυναίκες που αστράφτουν στις οθόνες των κινητών και παίζει πόκερ με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Συναρπαστικοί ήρωες και ανατρεπτική πλοκή σε ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για την αξία της φιλίας και τη μάχη των φύλων σε μια Αθήνα που ανοίγεται στη θάλασσα.

4 ΑΣΤΕΡΙΑ

Μου αρέσει πολύ η γραφή του και η πολυπλοκοτητα που έχουν οι χαρακτήρες του.Το βιβλίο πέρα από το "αστυνομικό" κομμάτι πραγματευεται με σοβαρά θέματα  που μας απασχολούν καθημερινά.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αθήνα και σ’ έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο Πειραιά, καταγράφει τη σκοτεινή νύχτα και τους ανθρώπους της, η αφήγηση είναι φανταστική και σε κρατάει καθηλωμένο!   

Έχει το δικό του ρυθμό και σίγουρα είναι καλύτερα crime μυθιστορήματα.

1 comment:

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts