Κριτική Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη by Matt Haig

Wednesday, November 10, 2021

 

«Ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο υπάρχει μια βιβλιοθήκη», είπε. «Και μέσα σ’ αυτή τη βιβλιοθήκη, τα ράφια συνεχίζονται επ’ άπειρον. Κάθε βιβλίο σού δίνει μια ευκαιρία να δοκιμάσεις μιαν άλλη ζωή που θα μπορούσες να έχεις ζήσει. Να δεις πώς μπορεί να ήταν τα πράγματα, αν είχες κάνει διαφορετικές επιλογές… Θα είχες κάνει κάτι διαφορετικό αν είχες την ευκαιρία να αναιρέσεις αυτά για τα οποία μετάνιωσες;»
Η ζωή της Νόρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τότε, την τελευταία μέρα της στη Γη, όταν σημαίνουν μεσάνυχτα, μεταφέρεται σε μια βιβλιοθήκη. Εκεί της δίνεται η δυνατότητα να αναιρέσει επιλογές και να απαλλαγεί από τις τύψεις της δοκιμάζοντας όλες τις διαφορετικές ζωές που θα μπορούσε να είχε ζήσει. Το αγωνιώδες ερώτημα που προκύπτει όμως είναι: Αν έχεις άπειρες εναλλακτικές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις;
 


Κριτική 


Είναι το δεύτερο βιβλίο που διαβάζω από τον συγγραφεα και κάθε φορά είναι μοναδική. Το μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη ήταν απλά φανταστικό. 

Το βρήκα αρκετά ιδιαίτερο  το γεγονος  ότι υπάρχει μια βιβλιοθήκη ανάμεσα στον θάνατο και την ζωή όπου έχεις την ευκαιρία να δεις πώς θα ήταν διαφορετική η ζωή σας αν είχατε πάρει διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό το βιβλίο σας κάνει να αναρωτηθείτε  τι κάνει μια ζωή να αξίζει; Και το αν τα όνειρά σας για τον εαυτό σας είναι πραγματικά κάτι που θέλετε. Μου αρέσουν βιβλία που σου δημιουργούν ερωτήματα από την αρχή μέχρι το τέλος . 

Το γράψιμο ήταν πολύ καλό . Γενικά θεωρώ ότι αυτός ο συγγραφέας έχει τον τρόπο να σε μαγέψει με τις ιστορίες του

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts