Κριτική Χίλιοι διάβολοι Max Heller

Monday, August 02, 2021

 


Η δεύτερη υπόθεση του επιθεωρητή Μαξ Χέλερ.
Ο πόλεμος έχει τελειώσει και οι Σύμμαχοι έχουν μοιράσει τη Γερμανία μεταξύ τους. Η Δρέσδη ανήκει στη σοβιετική ζώνη κατοχής –και εξακολουθεί να είναι μια έρημος ερειπίων.
Εκείνον τον παγερό χειμώνα επικρατεί έλλειψη στέγης, πείνα και αρρώστιες. Ο επιθεωρητής Μαξ Χέλερ της νεοϊδρυθείσας Λαϊκής Αστυνομίας καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία δύο αξιωματικών του Κόκκινου Στρατού, αλλά σύντομα θα βρεθεί στη δίνη μιας επικίνδυνης σύγκρουσης συμφερόντων με τους Σοβιετικούς ανωτέρους του.


4 ΑΣΤΕΡΙΑ

Ο ντέντεκτιβ Χελερ προσπαθεί να λύσει το μυστήριο γύρω από τους φόνους στην πόλη της Δρέσδης της Ανατολικής Γερμανίας . Υπάρχει μια ιστορική πτυχή σε αυτήν την ιστορία καθώς βρισκόμαστε στην Δρέσδη 2 χρόνια μετά τον πόλεμο . Η πόλη είναι τώρα υπό την κυριαρχία των Σοβιετικών , οι οποίοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι από όλους . Μέσα από την θαυμάσια μετάφραση ο συγγραφέας μας κάνει ένα με την ιστορία . Οι παραστατικές περιγραφές μας τοποθετούν αβίαστα στον χρόνο και τόπο του ήρωα , ενώ οι συμπεριφορές των χαρακτήρων μας ολοκληρώνουν την εικόνα της εποχής . Ο ντέντεκτιβ Χελερ δεν επικεντρώθηκε μόνο στην δουλειά του αλλά και στο να φροντίσει για την προστασία της οικογένειας του και στο να φέρει τη δικαιοσύνη .Η υπόθεση ήταν δύσκολη , στο να καταλάβω ποιος το έκανε γιατί εμπλέκονται αρκετοί .Είχε αρκετές ανατροπές και ήταν αρκετά ενδιαφέρον.

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts