Κριτική Η Άλλη Χιονάτη Jennifer Donnelly

Wednesday, July 14, 2021


Μια φορά κι έναν καιρό, ένα κορίτσι με το όνομα Σόφι πήγε στο δάσος με τον κυνηγό της βασίλισσας. Τα χείλη της
είχαν το χρώμα των ώριμων κερασιών, το δέρμα της ήταν απαλό σαν φρέσκο χιόνι, τα μαλλιά της ήταν μαύρα σαν τη νύχτα. Όταν σταμάτησαν να ξεκουραστούν, ο κυνηγός έβγαλε το μαχαίρι του και πήρε την καρδιά της.


Δεν ήταν έκπληξη για τη Σόφι. Είχε ακούσει τις φήμες, τους ψιθύρους γύρω της. Έλεγαν ότι παραήταν ευγενική και καλοσυνάτη για να κυβερνήσει? θα ήταν καταστροφή μια τέτοια βασίλισσα. Και η Σόφι τούς πίστευε. ­Πίστευε ό,τι είχε ακούσει για τον εαυτό της, όλες τις δηλητηριώ­δεις λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να αποτρέψουν τα κορίτσια όπως αυτή να αποκτήσουν δύναμη.

Η Σόφι, όμως, θα αποδείξει ότι ακόμα και η πιο σκοτεινή μαγεία δεν μπορεί να σβήσει τη φωτιά που καίει μέσα σε κάθε κορίτσι. Και ότι η μεγαλύτερη δύναμη είναι η καλοσύνη. 



5 αστέρια 

 Η Donnelly μέσα από το «Η άλλη Χιονάτη» καταφέρνει με το δημιουργικό τρόπο να συνδιάζει την ιστορία της Χιονάτης με το ατμοσφαιρικό περιβάλλον των αδερφών Γκριμ και το τελικό αποτέλεσμα να μας εκπλήσσει ευχάριστα ! 



Στο βιβλίο αυτό παραμένουμε στο φανταστικό κόσμο που όμως δεν υπάρχει μια αδύναμη χιονάτη και μόνο ένας κακός . Η Χιονάτη μας - Σοφι θα περάσει από διαφορά στάδια μέχρι να επέλθει η λύτρωση της . Βλέπουμε προοδευτικά την θλίψη και την απόγνωση της να μετατρέπεται σε δυναμικότητα και ελπίδα .

Η πολυπλοκότητα των ηρώων η γρήγορη ροη της ιστορίας ,ο τρόπος γραφής της Donnelly και ο ατμοσφαιρικός κόσμος που δημιουργεί με κράτησε σε εγρήγορση από την αρχή μέχρι το τέλος . Το ερωτικο στοιχείο έρχεται σε δεύτερη μοίρα αλλά δεν μας ενοχλεί καθόλου . Σε γενικές γραμμές μου άρεσε αρκετά αυτή η παραλλαγή της κλασικής ιστορίας και την βρήκα πολύ ενδιαφέρον . Με τις καλύτερες εντυπώσεις σας την παρουσιάζω και ελπίζω να αρέσει και εσάς ! 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts