Top Recommendation Η επιστροφή της Πηνελόπης by Νοέλ Μπάξερ

Monday, June 21, 2021



 Η Πένι (Πενέλοπε) Σάρεϊ, μια Ελληνοβρετανίδα με καταγωγή από τη Σμύρνη, ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Το 2021, σχεδόν εκατό χρόνια μετά την Καταστροφή της Σμύρνης, η

Πένι πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι στην προγονική Σμύρνη, ένα ταξίδι επιστροφής στον τόπο καταγωγής της γιαγιάς της, της Σμυρνιάς Πηνελόπη Σάρεϊ. Στο 8ήμερο ταξίδι της, που εξιστορείται μέρα με τη μέρα, με ενθουσιασμό ψάχνει σε κάθε τι νέο να αντλήσει πληροφορίες για το παλιό. Με στόχο του ταξιδιού της τη βαθιά της επιθυμία να ανακαλύψει τι συνέβη τότε, τις μέρες της Καταστροφής και της Φωτιάς, και να κατανοήσει τη μεγάλη κι οδυνηρή απώλεια της οικογένειας που στοίχειωσε όλους τους μετέπειτα Σάρεϊ και μετατόπισε βίαια τη διαδρομή τους επί της γης. Επεμβαίνοντας και στη δική της ζωή, αφού, μοιραία, την άλλαξε. Το ταξίδι αυτό τελικά τη βοήθησε να βάλει σε τάξη το παρελθόν της.



 

«Η επιστροφή της Πηνελοπης» είναι ένα ξεχωριστό και συναισθηματικό ανάγνωσμα .Μέσα από την πένα της συγγραφείς ταξιδεύουμε στη Σμύρνη του παρελθόντος και στη Σμύρνη του παρόντος .

Οι περιγραφές είναι τόσο ρεαλιστικές που εύκολα αποκτάς εικόνα του τόπου και χρόνου κεντρίζοντας έτσι το ενδιαφέρον σου.

Προσωπικά , μου άρεσε πολυ το βιβλίο αυτό , με συγκίνησε . Εάν λοιπόν ψάχνετε για ένα βιβλίο που θα σας γεμίσει συναισθήματα και όμορφες εικόνες της Σμύρνης αυτό είναι το ιδανικό για εσάς .

1 comment:

  1. Ευχαριστώ πολύ! Και εκ μέρους της Πένι, της κεντρικής ηρωίδας!

    ReplyDelete

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts