Κριτική Κάποια κορίτσια, κάποια καπέλα και ο Χίτλερ: μια αληθινή ιστορία αγάπης Trudi Kanter, Ιωάννα Ηλιάδη (Τranslator)

Wednesday, May 26, 2021


 Η ονειρεμένη ζωή ενός εστέτ ζευγαριού της Βιέννης ανατρέπεται από την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων του Χίτλερ.

Το 1938, η όμορφη και χαρισματική Τρούντι Κάντερ σχεδιάζει καπέλα για τις πιο καλοντυμένες κυρίες της Βιέννης. Συχνάζει στα περίφημα κοσμικά καφέ και κάποια στιγμή ερωτεύεται παθιασμένα τον Βάλτερ Έρλιχ, έναν γοητευτικό επιχειρηματία. Ωστόσο, καθώς τα τανκς του Χίτλερ προελαύνουν στην Αυστρία, ο κόσμος αυτού του νεαρού ζευγαριού Εβραίων καταρρέει.
Με πρόζα που πετάει σπίθες, το Κάποια κορίτσια, κάποια καπέλα και ο Χίτλερ αφηγείται την αληθινή ιστορία της απίστευτης διαφυγής της Τρούντι και του Βάλτερ από τη Βιέννη στην Πράγα και από εκεί στο βομβαρδιζόμενο Λονδίνο, εν μέσω της φρίκης που κατάπινε ολόκληρη την Ευρώπη. Το κουράγιο, η ευρηματικότητα και η επιμονή της, που κράτησαν την ίδια και τον αγαπημένο της ζωντανούς, καθιστούν τούτο το βιβλίο ένα ανεξίτηλο ιστορικό αγάπης και επιβίωσης. 


4,5-5 


Ο λόγος που επέλεξα αυτό το βιβλίο είναι επειδή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα , μια συγκινητική και έντονη ιστορία! Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ιστορία μιας ισχυρής γυναίκας, κατά τη διάρκεια που οι Ναζί βρίσκονται στην Βιέννη .



Η Τρουντι χρησιμοποιεί όλη της την ενέργεια για να κρατήσει την οικογένειά της ζωντανή, για να προσπαθήσει να είναι ισχυρή για αυτούς με ό, τι μέσα διαθέτει. Η Τρουντι είναι ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας αρκετά τολμηρή θα την έλεγα και έντονη! Η συγγραφέας μας γεμίζει με όμορφες περιγραφές αλλά ταυτόχρονα συγκινητικές τις τότε Βιέννης με τους Ναζί , τους Εβραίους και μας γεμίζει με συναισθήματα , στεναχώρια, θλίψη και αγωνία . Το << τίτλος >> είναι μια ιστορία μιας γυναίκας που παρέμεινε δυνατή και επικεντρώθηκε σε όλα, και από πολλές απόψεις ήταν αρκετά δυνατή. Μπορώ να πω ότι εμπνεύστηκα από το θάρρος της  Τρουντυς.Παρολο που σου περνάει τη θλίψη των γεγονότων είναι ανάλαφρο βιβλίο. Το διαβάζεις εύκολα και γρήγορα.


1 comment:

  1. Thanks for writing this quality informational content. I read this book. Your writing technique is impressive and enjoyable to read. Keep sharing more books with us. Now it's time to get Roofing Services in Wayne for more information.

    ReplyDelete

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts