Κριτική Ο γιος του Ιταλού Rafel Nadal

Monday, March 29, 2021

4 Σεπτεμβρίου 1943. Το Roma, θωρηκτό του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, αποπλέει από τη ναυτική βάση της Λα Σπέτσια, αλλά στα στενά του Μπονιφάτσιο βομβαρδίζεται από τη Λουφτβάφε. Οι επιζώντες ξεκινούν ένα ταξίδι που θα τους οδηγήσει στο Κάλντες ντε Μαλαβέγια, ένα μικρό χωριό της Καταλονίας όπου θα εγκατασταθούν σε αναμονή της επιστροφής τους στην Ιταλία. Εκεί, ο Τσίρο, ένας από τους Ιταλούς ναύτες, που σφυρίζει διαρκώς ναπολιτάνικα τραγούδια, συναντά την Τζοάνα, μια παντρεμένη γυναίκα που φυτεύει γαρίφαλα για να βρει διέξοδο από τον τελματωμένο γάμο της.

Εξήντα χρόνια αργότερα, μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο Ματέου αποφασίζει να βρει τον άντρα που όλοι πιστεύουν ότι είναι ο πραγματικός του πατέρας.

Ο γιος του Ιταλού είναι ταυτόχρονα μια απαγορευμένη ερωτική ιστορία στα χρόνια του Ισπανικού Εμφυλίου και ένα ταξίδι αναζήτησης ταυτότητας.
 4    Αστέρια''O Γιός του Ιταλού '' είναι ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.Η ιστορία ξεκινάει με τον Ματεου το γιο της Τζοανα όπου πλέον είναι 60 χρονών και πιστεύοντας ότι ο Τσιρο είναι ο πραγματικός του πατέρας, θα τον αναζητήσει.Το βιβλίο μας ταξιδεύει σε ένα μικρό χωριό της Καταλονίας το 1943 , μετά το βομβαρδισμό του Roma ενός θωρηκτού του Ιταλικού Ναυτικού οι επιζήσαντες μεταφέρονται σε αυτό το χωριό, εκεί θα γνωρίσει ο Τσιρο την Τζοανα , μια παντρεμένη γυναίκα.

Πρόκειται για ένα βατό ανάγνωσμα διαβάζεται εύκολα και έχει ωραίες περιγραφές που βάζουν τον αναγνώστη εντονότερα στον χώρο και τόπο της ιστορίας. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που το αγάπησα. Βλέπουμε την τριβή και τις σχέσεις που ανάπτυξαν με τους χωριανούς, καθώς και της Τζοανα και του Τσιρο .Η ιστορία των ηρώων αναπτύσσεται και μας πυροδοτεί συναισθήματα, αν και θεωρω ότι στην σχέση της Τζοανα με τον Τσιρο θα ήθελα λίγο ακόμα .

Το βιβλίο χωρίζεται σε 4 μέρη παρελθόν και μέλλον.Υπάρχει ισορροπία εξέλιξης που σου αφήνει μια αίσθηση ικανοποίησης στο τελος. Μια ανάγνωση ξεχωριστή ευχάριστη και συναισθηματική! 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts