Κριτική Πώς να σταματήσεις τον χρόνο Matt Haig

Wednesday, March 10, 2021




 Ο Τομ Χάζαρντ έχει ένα επικίνδυνο μυστικό. Μπορεί να μοιάζει με έναν συνηθισμένο άντρα σαράντα ενός ετών, αλλά, εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης, κουβαλάει πολλούς αιώνες στην πλάτη του. Από την

ελισαβετιανή Αγγλία μέχρι το Παρίσι της εποχής της τζαζ και από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις νότιες θάλασσες, ο Τομ έχει δει πολλά. Αυτό που λαχταράει τώρα είναι μια κανονική ζωή. Αλλάζοντας διαρκώς ταυτότητα για να επιβιώσει, έχει κατασκευάσει την τέλεια βιτρίνα – εργάζεται ως καθηγητής Ιστορίας σε ένα γυμνάσιο του Λονδίνου, όπου μπορεί ελεύθερα να μιλάει στους μαθητές του για πολέμους και κυνήγια μαγισσών. Εκεί θα προσπαθήσει να δαμάσει το παρελθόν που τον καταδιώκει σε απόσταση αναπνοής. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνει ο Τομ είναι να ερωτευτεί. Το Πώς να σταματήσεις τον χρόνο είναι ένα βιβλίο για την απώλεια αλλά και για την ανακάλυψη του εαυτού, ένα βιβλίο για το αναπότρεπτο της αλλαγής και για τις ζωές που θα χρειαστεί να ζήσεις μέχρι να μάθεις να ζεις αληθινά.




Αστέρια


Το «Πως να σταματήσεις το χρόνο» είναι ένα μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στην ζωή του Τομ ο οποίος εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας δεν μεγαλώνει όπως οι υπόλοιποι .


Έτσι ο Τομ μέσα στο χρόνο γίνεται μάρτυρας όλων των θαυμάσιων επιτευγμάτων των ανθρώπων αλλά και όλων των τραγικών ιστορικών γεγονότων μέσα στην ιστορία . Μας παρουσιάζεται μια ενδιαφέρουσα ζωή ανα τους αιώνες , με αγαπημένα πρόσωπα , χαρούμενες στιγμές , και τον μεγάλο έρωτα.


Τα πάντα εξελίσσονται και φθείρονται εκτός από τον ίδιο . Το βιβλίο αυτό επιτυγχάνει να μας τοποθετήσει στον τόπο και στον χρόνο που ο συγγραφέας επιθυμεί με ένα ωραίο και μαγευτικό τρόπο .Μια συναισθηματική ιστορία , μια γλυκόπικρη διήγηση . Μου άρεσε πολύ, η αναγνωση ήταν εύκολη και καθηλωτική . 

Ήταν μια τέλεια εισαγωγή στην γραφη του Χειγκ ο οποίος σίγουρα κέρδισε και τον δικό μου θαυμασμό .

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts