Top Recommendation Κριτική Καλό μου παιδί by Romy Hausmann

Monday, February 08, 2021


 Και ονόμασε το φως Μέρα και το σκοτάδι το ονόμασε Νύχτα. Σαν τον Θεό.

Μια καλύβα χωρίς παράθυρα στο δάσος. Η ζωή της Λένα και των δύο παιδιών της υπακούει τους κανόνες του πατέρα: γεύματα, τουαλέτα, μελέτη, όλα είναι αυστηρά προγραμματισμένα και τηρούνται με επιμέλεια. Το οξυγόνο το παρέχει ένα σύστημα εξαερισμού, το φαγητό το παρέχει ο πατέρας και μόνο ο πατέρας, που προστατεύει την οικογένειά του από τους κινδύνους που ελλοχεύουν «εκεί έξω» και εξασφαλίζει ότι τα παιδιά του, γεννημένα στην αιχμαλωσία, θα έχουν πάντα μια μητέρα να τα προσέχει.
Μια μέρα η Λένα καταφέρνει να το σκάσει με ένα από τα παιδιά – αλλά ο εφιάλτης συνεχίζεται. Φαίνεται πως ο βασανιστής της θέλει να πάρει πίσω ό,τι του ανήκει. Κι έπειτα, δεν είναι καν σίγουρο ότι η Λένα είναι πράγματι η Λένα, η οποία εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη πριν από 14 χρόνια… Η αστυνομία και η οικογένεια της Λένα προσπαθούν απεγνωσμένα να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ – κομμάτια που δεν φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους… 


Αστέρια

Οι φορές που ένα βιβλίο με σοκάρει με τις ανατροπές του είναι λίγες . Μια από αυτές είναι και με Το Καλό Μου Παιδί , με μια πλοκή που δεν αφήνει τον αναγνώστη να καθησυχάσει ούτε για μια στιγμή , από τις πρώτες σελίδες μέχρι το τέλος .

Η συγγραφέας με το γράψιμο της μας τοποθετεί τόσο παραστατικά και έντονα μέσα στην ιστορία της και μας καθηλώνει . Με έντονες και γλαφυρές εικόνες μας μεταφέρει την συναισθηματική πολυπλοκότητα των χαρακτήρων της. Ο αναγνώστης πρέπει να είναι προετοιμασμένος για αγωνία, συμπόνια , φόβο και αμφιβολία .
Είναι ένα βιβλίο που καθώς οι εξελίξεις διαδέχονται συχνά η μια την άλλη κάθε φορά με άφηνε άφωνη . Ως αναγνώστης θα σας πρότεινα να μπείτε χωρίς δισταγμό στον κόσμο του Καλό μου Παιδί ! Ένα βιβλίο που θα συζητηθεί για πολύ καιρό!

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts