Κριτική Το κόκκινο σημειωματάριο Michel Bussi

Monday, February 22, 2021




 Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή την ιστορία.Η Λεϊλί Μαάλ, μετανάστρια από το Μάλι, ζει στα περίχωρα της Μασσαλίας και μεγαλώνει μόνη τα τρία της παιδιά. Η ζωή της κλονίζεται όταν

η αστυνομία καταζητεί την Μπαμπύ, την κόρη της, για τη δολοφονία δύο αντρών που σχετίζονται με τη Vogelzug, μια οργάνωση παροχής βοήθειας σε μετανάστες και πρόσφυγες. Η δολοφόνος ξαναχτυπά και η καταδίωξη αρχίζει. Στην προσπάθειά της να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, η Λεϊλί ανακαλύπτει ότι το κόκκινο σημειωματάριο στο οποίο κατέγραφε τα μυστικά της έχει χαθεί. Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει. Ποια είναι τα κίνητρα της Μπαμπύ; Ποια σχέση έχει η Vogelzug με την υπόθεση; Πόσα θα είναι τελικά τα θύματα της νεαρής δολοφόνου;


Ένα μυθιστόρημα με καταιγιστικό ρυθμό και εντυπωσιακή πλοκή τόσο για τον αγώνα των Αφρικανών να περάσουν στην Ευρώπη όσο και για τον ρόλο των Αρχών και των μεσαζόντων που εμπλέκονται.





 "Το κόκκινο σημειωματάριο" είναι μια πολύ ενδιαφέρον και έντονη ιστορία.Είναι ένα πολιτικό  δράμα που θα σας  μαγνητίσει. 

Ο συγγραφέας θίγει το μεταναστευτικό θέμα , το οποίο ως γνωστόν είναι σοβαρό. Μέσα από αυτό το  μυθιστόρημα  θα δούμε πολλά κοινωνικά προβλήματα όπως η αβεβαιότητα της μετανάστευσης το δικαίωμα στέγασης ,αλληλεγγύης , αλλα μέσα σε αυτά χωρίς να ξεχνάμε και τη διαφθορά. Ο συγγραφέας μέσα απο τις περιγραφές του μας δίνει κάποιες έντονες σκηνές και ορισμένες ανατροπές για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. 

 Ειναι ευανάγνωστο με εντυπωσιακή πλοκή, και ρεαλιστικό. Ανυπομονώ να διαβάσω και άλλα βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα στο μέλλον.


No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts