Κριτικη Μετα το Τελος της Clare Mackintosh

Monday, November 30, 2020

 

Ο Μαξ και η Πιπ είναι ένα πολύ δεμένο ζευγάρι. Τίποτα δεν μπορεί να τους κλονίσει. Όταν όμως ο γιος τους αρρωστήσει, θα κληθούν να πάρουν μια μοιραία απόφαση: η ζωή του παιδιού τους βρίσκεται στα χέρια τους. Για πρώτη φορά, ο Μαξ και η Πιπ αδυνατούν να συμφωνήσουν. Ο καθένας τους θέλει ένα διαφορετικό μέλλον για τον γιο τους. Και αν μπορούσαν να γίνουν και τα δύο;



Ένας βαθύς στοχασμός στην αγάπη, τον γάμο, το τι σημαίνει να είναι κανείς γονιός και τις κρίσιμες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε, το Μετά το τέλος εξιστορεί το ταξίδι μιας αξέχαστης οικογένειας από την αβάσταχτη απώλεια σε μία ανατρεπτική και λυτρωτική κατάληξη και στη ζωή που είναι προορισμένοι να ζήσουν.

Η αγαπημένη συγγραφέας του πολυβραβευμένου μπεστ σέλερ ψυχολογικού θρίλερ Σ' άφησα αντλεί από το προσωπικό της τραύμα και μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς και ανατροπές. Τι συμβαίνει όταν το σταυροδρόμι μπροστά μας οδηγεί σε δύο εξίσου δύσκολους δρόμους; Πόσο εύκολο είναι να ζήσουμε με τις συνέπειες των αποφάσεών μας και να κλείσουν οι πληγές;



5 ΑΣΤΕΡΙΑ

Μετά το Τέλος είναι ένα μυθιστόρημα έντονο και συγκινητικό που σε στιγματίζει καθώς φτάνεις στο τέλος της ιστορίας.Οι δύο κεντρικοί ήρωες Πιπ και Μαξ έρχονται αντιμέτωποι με μια από τις σκληρότερες αποφάσεις που μπορεί να λάβουν δύο γονείς σε σχέση με τα παιδιά τους . Σε φορτισμένο κλίμα οι δύο γονείς βλέπουμε την διαφορετική οπτική των δυο γονέων χωρίς να αδικούμε η να απορρίπτουμε καμία από τις δύο.

Πόσο πόνο άραγε μπορεί να αντέξει μια μητέρα βλέποντας το παιδί της να υποφέρει;
Ποια να είναι τα όρια της αγάπης ενός πατέρα που βλέπει την οικογένεια του να καταρρέει και αυτός συνεχίζει να παλεύει για να την σώσει.; Μπορεί ένα δικαστήριο να δώσει λύση σε θέματα ζωής και θανάτου;
Στο βιβλίο αυτό θα γίνουμε παρατηρητές, εάν όχι κρυφοί συμμετέχοντες , στο δίλημμα δυο γονέων που έρχονται αντιμέτωποι όταν πρέπει να αποφασίσουν για το τι θα είναι καλύτερο για το παιδί τους. Μια απόφαση που κανένας γονιός δεν θέλει να λάβει .
Η ιστορία είναι τόσο ρεαλιστικά και περιγραφικά γραμμένη που κλείνοντας τα μάτια νομίζεις ότι είσαι μαζί με τους ήρωες . Τόσο πολύ σε ρουφάει το δράμα της ολης κατάστασης που αν θα γινόταν θα τους έπιανες τον ώμο και θα τους έλεγες δεν είστε κακοί γονείς κάνετε το καλύτερο δυνατόν!
Αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία για αυτή την χρόνια! Μια ιστορία για την συμπόνια, αγάπη , ελπίδα και απώλεια που μπορούμε να βιώσουμε .

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts