Κριτικη βιβλιου Μακρύ πέταλο από θάλασσα by Isabel Allende

Monday, November 16, 2020

 Το 1936, ξεσπά στην Ισπανία ο Εμφύλιος. Όταν ο Φράνκο επικρατεί, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν τον δρόμο της αυτοεξορίας περνώντας από τα Πυρηναία στη Γαλλία.





 Ανάμεσά τους η νεαρή πιανίστρια Ροσέρ και ο αδερφός του νεκρού αγαπημένου της, ο γιατρός Βίκτορ Νταλμάου. Για να επιβιώσουν ενώνονται σε έναν γάμο που δε θέλησε κανείς τους.

Μαζί με άλλους πρόσφυγες επιβιβάζονται στο «Winnipeg», το καράβι που ναύλωσε ο ποιητής Πάμπλο Νερούδα για να τους μεταφέρει στη Χιλή, αυτό το «μακρύ πέταλο από θάλασσα και κρασί και χιόνι», όπως την ονομάζει ο ίδιος. Εκεί θα φτιάξουν μια καινούργια ζωή εξόριστοι αλλά ελεύθεροι. Ώσπου μια χούντα θα ανατρέψει τον Πρόεδρο της χώρας, Σαλβαδόρ Αλιέντε…
Οι συναρπαστικοί ήρωες της Αλιέντε πορεύονται μέσα στον ταραγμένο 20ό αιώνα ανακαλύπτοντας ότι στη ζωή σου μπορείς να ζήσεις πολλές ζωές κι ότι, κάποιες φορές, το δύσκολο δεν είναι να φύγεις αλλά να γυρίσεις…

5 ΑΣΤΕΡΙΑ

Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω αυτή την συγγραφέα και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι δεν θα είναι και τελευταία!

description

Μακρύ Πέταλο από Θάλασσα είναι ένα συγκινητικό βιβλίο , το οποίο επικεντρώνεται σε πολλές οικογένειες που έχουν παγιδευτεί στη μέση του εμφυλίου πολέμου της Ισπανίας. Κυρίως επικεντρώνεται στο Βικτορ και την Ροζέρ !
Περίπλοκοι και οι δυο χαρακτήρες, μου άρεσε όπως ξεκίνησαν χωρίς να μην υπάρχει κάτι μεταξύ τους και στην πορεία πως κάτι ιδιαίτερο δημιουργείται μεταξύ τους!
Πρέπει να παραδεχτώ, γνωρίζω πολύ λίγα για την ισπανική ιστορία, ειδικά για τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο που συνέβη αλλά μέσα από αυτό το βιβλίο πήρα μια εικόνα και ένιωσα τον πόνο αυτών των ανθρώπων!
Το βιβλίο είναι παραστατικό και η γραφή πολύ ωραία! Ένα φανταστικό βιβλίο που με άγγιξε από τις πρώτες σελίδες!

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts