Κριτική Αριάδνη Jennifer Saint

Thursday, July 21, 2022

 

Μια μαγευτικήαναδιατύπωση του αρχαίου ελληνικού μύθου

Η Αριάδνη, πριγκίπισσα της Κρήτης, μεγαλώνει χαιρετίζοντας κάθε πρωί την αυγή με χορούς και ακούγοντας τις ιστορίες της τροφού της για θεούς και ήρωες. Όμως κάτω από το χρυσό παλάτι αντηχούν τα συνεχή χτυπήματα από τις οπλές του αδερφού της, του Μινώταυρου, ενός τέρατος που ζητά θυσίες αίματος.

Όταν ο πρίγκιπας της Αθήνας Θησέας φτάνει για να εξοντώσει το τέρας, η Αριάδνη διακρίνει στα πράσινα μάτια του όχι μια απειλή αλλά ένα μέσο διαφυγής. Αψηφώντας τους θεούς, προδίδοντας την οικογένεια και τη χώρα της και διακινδυνεύοντας τα πάντα για την αγάπη, η Αριάδνη βοηθά τον Θησέα να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Όμως η απόφαση της Αριάδνης θα της εξασφαλίσει μια ευτυχή κατάληξη; Και τι θα γίνει με τη Φαίδρα, την αγαπημένη μικρότερη αδερφή της, την οποία αφήνει πίσω;


Κριτική


Η ιστορία της Αριάδνης είναι αναμφισβήτητα συναρπαστική. Μεγαλωμένη στην Κρήτη ως κόρη του βασιλιά Μίνωα, βλέπει πώς η μητέρα της υποφέρει από τα χέρια των θεών ως αντίποινα για την οργή τους προς τον βασιλιά. Η Αριάδνη ορκίζεται να μην είναι ποτέ πιόνι για τους θεούς ή για τους θνητούς ανθρώπους. Μου άρεσε πολύ να μάθω περισσότερα για αυτήν εκτός του βασιλείου των πατέρων της. Αυτή είναι μια ιστορία που εξερευνά επιδέξια τους μυριάδες τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες υπάγονταν και στο έλεος ανδρών και θεών. Είτε είναι φτωχοί είτε πλούσιοι, νέοι ή ηλικιωμένοι, χωρικοί ή βασίλισσες, κανείς δεν εξαιρείται και η μητρότητα είναι γεμάτη κινδύνους.Ένα φανταστικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από όλους! 

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2014 Read More Sleep Less Blog
Template by These Paper Hearts